Tècniques de decoració, Tutorials

PINTURA PER A TELA: COM APLICAR-LA I MATERIAL NECESSARI

pintura per a tela - ARTSANS
PORTADA

PINTURA PER A TELA

DECORA TANT LA FUSTA COM LA ROBA DE LES TEVES CADIRES

Canviar l’entapissat de les cadires a vegades pot costar més diners del que ens agradaria gastar-nos, però alhora tenir una cadira o sillonet clàssics aporta elegància i comoditat a la nostra sala o dormitori. Són peces que actualment estan molt de moda redecorades  i que ens mostren contínuament a les millors revistes de decoració i interiorisme com és la revista El Mueble.

Una excel·lent alternativa és obtenir cadires d’estil clàssic a una botiga de segona mà i restaurar-les decorant tant la fusta com la tapisseria amb pintura. És més fàcil del que penses i el canvi és espectacular! Diverteix-te pintant teles!

Segueix els senzills passos d’aquest tutorial per redecorar les teves cadires amb la pintura per a tela Fusion Mineral. T’expliquem com aplicar-la i tot el material necessari.

  • QUINS TEIXITS ES PINTEN MILLOR?

És una pregunta recurrent! El que recomanem és que la tela a pintar sigui d’un teixit fi, de pèl curt per obtenir un millor resultat. Pintar una tela de pèl llarg no funciona tant bé. La tela d’aquesta imatge és la candidata perfecte.

Pintura sobre butaca
  • MATERIAL NECESSARI

PRIMER PAS
Ruixa la tela amb aigua assegurant-nos que queda humida i a continuació, amb un pinzell humit amb una mica d’aigua, aplica una fina capa de pintura. Si ho prefereixes, pots diluir la pintura perquè s’absorbeixi millor. També es pot diluir 1-1 pintura-aigua per a la primera mà.

Fusion sobre butaca

La primera mà pot quedar desigual o irregular però la segona cobrirà molt millor. No et preocupis perquè és normal: confia en el procés.

Pintura fusion sobre butaca

SEGON PAS
Quan hagis aplicat la primera mà de pintura, deixa assecar durant tota la nit, si més no entre 6 i 8 hores ja que la tela triga una mica més en assecar-se.  S’haurà empapat amb la pintura i l’aigua, per tant, necessita el seu temps per assecar-se bé abans de seguir amb el següent pas.

Restauració butaca

TERCER PAS

Mentre esperes a que la pintura s’assequi, pots pintar la fusta de la cadira, començar per les potes i seguir pels braços o respatller. En aquest cas la fusta l’hem pintat amb el color Little Lamb i la roba amb el color Inglenook. Una combinació ben bonica.

Els pinzells adequats per pintar la fusta de la cadira són l’Ovalat O40 de ClingOn o el Round Brush mida 12 o Round Brush 16 de l’Old Red Barn. Els mateixos que fem servir per a pintar la tela.

Pintura per a tela

QUART PAS

Després d’esperar tota la nit, la tela ja s’haurà assecat i és possible que hagi quedat una mica aspra. Això és degut a que les fibres es mullen i s’inflen i la pintura les torna rígides.

Això es pot solucionar fregant suaument amb l’esponja de paper de vidre. S’ha de passar sense fer  força perquè faci efecte i es noti suau al tacte.

La segona mà es pot aplicar sense aigua per obtenir una cobertura completa. Una vegada més deixa-la assecar durant tota la nit o fins que estigui ben seca.

Segona ma de pintura

CINQUÈ PAS

Quan tinguis seca l’última mà de pintura i hagis llimat suaument la roba amb el paper de vidre, hi pots aplicar la cera. Aquest és un pas opcional i no necessari ja que la pintura Fusion té un producte de segellat. Agregant la nostra cera per a mobles a la tela li confereix una sensació de brillantor i semblant al cuir.

Pintura tela cadira

Amb aquesta econòmica alternativa ens estalviem canviar l’entapissat passat de moda però que manté un bon estat de conservació. Per 2 sillonets hem utilitzat una mica més de la meitat d’un pot de pintura de 500ml.

Utilitzar Fusion Mineral Paint per actualitzar la tapisseria de les cadires és realment una bona alternativa tant per preu com per acabat.

Tela pintada Fusion