Tècniques de decoració, Tutorials

5 PASSOS PER A RESTAURAR O DECORAR UN MOBLE

5 PASSOS PER A RESTAURAR UN MOBLE
5 PASSOS PER A RESTAURAR UN MOBLE

DECORA EL TEU MOBLE SEGUINT AQUESTS 5 SENZILLS PASSOS

Tens un moble que vols actualitzar i decorar amb pintura? Aquí t’expliquem de manera senzilla els 5 passos per a restaurar o decorar un moble amb seguretat i sense dubtes.

1 - NETEJAR EL MOBLE

En primer lloc, s’ha de netejar bé el moble amb un sabó neutre que no pugui fer malbé la fusta. Nosaltres utilitzem el TSP ; es tracta d’un desengreixant biodegradable en base a l’aigua especial per a mobles. L’apliquem amb un drap humit fent servir una la solució de proporció d’un tap de sabó TSP diluït amb mig litre d’aigua.
Si el nostre moble té poms, és el moment de treure’ls per poder pintar còmodament.

2 - PINTAR

Seguidament, aplicarem la pintura ja sigui a rodet o a pinzell. Nosaltres professionalment treballem a pinzell però també ho podeu fer a rodet si us sentiu més còmodes. Qualsevol de les dues opcions és vàlida.

La pintura per a mobles Fusion Mineral Paint lliure de tòxics s’aplica directament sobre el moble, no cal fer una mà de pintura d’imprimació i per tant serà un procés més ràpid. en comparació amb altres pintures que requereixin d’una base.

Si el nostre moble no és de fusta, sinó que la superfície és de metall, plàstic, vidre. rajola, tela, cuir o bé es tracta d’un moble d’Ikea amb una superfície d’un aspecte similar al plàstic, haurem d’aplicar una mà del producte Ultra Grip com a capa d’imprimació (es tracta de base acrílica zero VOC i base a l’aigua) abans de pintar per assegurar que la pintura s’adhereix perfectament i així aconseguir més durabilitat en el temps.

Per saber la quantitat de pintura que necessitem, vegeu l’entrada del bloc: Quanta pintura necessito per al meu moble?

3 - ACABAT

Quan tinguem la pintura ben seca, passarem una esponja de paper de vidre en direcció a la veta de la fusta o en la direcció de la pinzellada per treure les petites impureses que s’hagin pogut quedar enganxades i deixar el nostre moble ben suau al tacte.

Amb aquesta esponja, que es pot fer servir en sec o a l’aigua, no s’aixeca la pintura, només ens aporta un acabat fi i professional que val molt la pena. Si el que volem és que el nostre moble sembli antic, el que farem és agafar un paper de vidre de gra més gruixut i lijarem les superfícies que vulguem desgastar, insistint en els sortints o cantonades. Aquest acabat donarà com a resultat un moble que sembli que tingui una certa vida d’ús.

4 - PROTECCIÓ

El nostre moble ja ha fet un canvi radical i sembla un altre. No cal fer-li cap tractament de protecció i el podem deixar tal i com està, ja que la pintura Fusion té el vernís incorporat i per tant ens garanteix una durabilitat adient. Tot i així, per a mobles d’ús continu tipus taules o escriptoris, recomanem aplicar cera incolora per donar una major protecció.
La manera d’aplicar la cera és amb un drap de cotó, estirant el producte en direcció a la veta o pinzellada.
També tenim l’opció d’afegir un extra de protecció al nostre moble amb vernís incolor mate o brillant, sobretot en mobles de cuina o lavabo que poden tenir contacte amb l’aigua o bé mobles d’exterior.

5 - PÀTINES

Per aquells que us hi atreviu, podeu seguir decorant i fent pàtines al vostre moble amb les diferents ceres que tenim al mercat.

La cera fosca d’envellit o marró  ens ajudarà a simular un acabat desgastat o envellit del moble.
La cera liming blanca o perla (brillant) donarà un acabat més lluminós.
Aconsellem aplicar les diferents ceres de color a pinzell i suaument de banda a banda. Recordem que si apliquem massa cera, per exemple massa cera fosca i no ens agrada, la podem retirar amb una mica de cera incolora. Així doncs, podrem jugar per aconseguir un acabat especial i fer del nostre moble una peça única per la nostra llar.

Una vegada hem acabat de pintar el nostre moble, netejarem els pinzells amb aigua i sabó ja que, recordem, la pintura és en base a l’aigua. Així podrem utilitzar-los una vegada rere l’altra sense un desgast excessiu. Recordeu que un bon rentat del material ens assegurarà que aquests tinguin una llarga vida útil, ja que els pinzells que trobareu a la nostra botiga són de qualitat prèmium professional.

Amb aquests 5 senzills passos esperem haver pogut ajudar-vos i que gaudiu de restaurar i decorar els vostres mobles tant com nosaltres!

seaside 3 scaled e1588005853315