Tècniques de decoració, Tutorials

TRANSFER GEL: TRANSFERIR IMATGES I TEXTOS AL MOBLE

Decoupage Transfer Gel

TRANSFER GEL

TRANSFEREIX LA TINTA DELS TEUS ESCRITS, IMATGES O DIBUIXOS AL TEU MOBLE

Podem transferir tot tipus de imatges, dibuixos o textos fàcilment amb el producte Découpage Transfer Gel.  En el mercat hi ha papers amb diferents dissenys per a transferir al moble, però anem un pas més enllà, en aquest projecte volem transferir uns apunts antics de sastreria a una calaixera. Aquests documents tenen un cert valor ja que pertanyen a un familiar del client.

Us expliquem el material necessari i el procediment que a seguir:

MATERIAL NECESSARI

Pintura Fusion color Cathedral Taupe
Textos fotocopiats a un foli de gramatge normal a tinta làser en efecte mirall
Pinzell rodó R12
Pinzell de cera SP50
Pot de Découpgae & Transfer Gel
Esponja de roba
Esponja de  microfibra paper de vidre
Un bol amb aigua
Un drap de cotó

PRIMER PAS

Prepara la base del moble per a transferir el text. Treu els poms i neteja’l amb aigua i  sabó natural TSP i ja està llest per pintar. Amb les pintures Fusion Mineral no cal lijar el moble previament ni aplicar una mà d’imprimació. Nosaltres hem pintat el moble amb el color talp claret Cathedral Taupe.

Es poden transferir imatges sobre mobles de fusta natural i  sobre mobles pintats. El que no podem fer és transferir sobre mobles amb olis o encerats, en aquests últims casos haurem de retirar els productes per poder fer la transferència.

11
1.12

SEGON PAS

Retalla els textos i fes la composició sobre el moble, ajuda’t d’un regle i la cinta de pintor per distribuir i plantejar els textos. És molt important que el text estigui imprès en efecte mirall perquè quan el traspassem al moble ens quedi llegible.

2
2.1

TERCER PAS

Aixeca el paper, aplica el producte Transfer Gel generosament sobre el moble i enganxa el paper boca a baix, amb la tinta que toqui el moble. Apreta bé tot el paper perquè s’enganxi i si ho prefereixes ajudat d’un drap de cotó per enganxar bé cada un dels folis.

Una vegada tinguis els papers enganxats, espera 24 hores a que s’assequi i es transfereixi el text

3
3.1

QUART PAS

És hora de retirar el paper per descobrir com s’ha transferit el nostre text. Prepara un bol amb aigua i una esponja de roba, mulla l’esponja a l’aigua i frega sobre el foli de paper per tal de retirar-lo. Ajudat amb un drap de cotó per retirar el paper i assecar la superfície.
Ho hauràs de repetir varies vegades fins que hagis retirat tot el paper i només et quedi la tinta en el moble.

Per acabar de retirar totalment el paper del moble et pots ajudar passant una esponja de paper de vidre molt suau com les de microfibra que fem servir nosaltres.

4
4.1

CINQUÈ PAS

Una vegada ja tenim el transfer fet, és hora de donar l’acabat al nostre moble. Aplica la cera incolora per a tot el moble amb un drap de cotó i a posteriori fes una pàtina amb cera fosa per a donar a la calaixera un toc envellit i així simular que es tracta de paper antic.

Per fer la pàtina amb la cera ageing necessitaràs un pinzell pla que no sigui molt gruixut, et recomanem el pinzell SP50 i un plat de bambú per a descarregar la cera. Passa el pinzell de banda a banda i si veus que et queda massa fosc retira el excés amb un drap de cotó.

Com que prèviament hem aplicat la cera incolora, la cera fosca que apliquem damunt s’estendrà i lliscarà més.

Finalment, passades 24h de l’aplicació de la cera poleix el moble amb espart.

5

SISÈ PAS

Pinta els poms del mateix color que la calaixera i una vegada secs aplica la cera fosca i retira l’excés amb un drap per aconseguir el mateix acabat patinat que hem fet al moble.

6

Us ensenyem com era el moble quan va arribar al taller ARTSANS i veieu el punt de partida  i veieu que la calaixera estava realment en molt mal estat.

PREVI
PORTADA 3

El producte Découpage & Transfer Gel serveix per transferir imatges i textos com hem fet en aquest projecte i també serveix per enganxar paper découpage, són làmines de paper d’arròs o de morera que enganxem al moble per forrar ja siguin calaixos, portes o parts del moble per a redecorar-lo i personalitzar-lo.

A la nostra botiga online trobareu els papers découpage, el producte Découpage & Transfer Gel i tots els productes per a restaurar mobles.